هواپیماهای خورشیدی

هواپیماهای خورشیدی

هواپیمایی با برد بالا است که از انرژی خورشیدی استفاده می کند. ازجمله اهداف ان سفر به دور دنیا تنها با انرژی خورشیدی است  و هدف ان جلب توجه بیشتر به انرژی های نو و تجدید پذیر است.این هواپیماها موسوم به هواپیمای خورشیدی بودند.

نمونه های اولیه هواپیماهای خورشیدی

پروژه این ساخت این هواپیماها ایده اروپایی هاست و هزینه های ان به صورت خصوصی تامین می شود.این هواپیماها دارای یک صندلی اند نیروی لازم برای این هواپیماها از سلول های خورشیدی تامین می شود.نمونه اول ان سولار ایمپالس 1نامیده می شود و هدف از ساخت ان این بود که بتواند 36ساعت در هوا باقی بماند.نخستین پرواز ازمایشی این هواپیما در سال 2009انجام شد.ان ها در سال 2010یک پرواز 24ساعته کامل را انجام دادند که شامل 9 ساعت پرواز شبانه می شد.این هواپیماها پرواز های موفق را از سوئیس به اسپانیا و سپس مراغه را در سال 2012داشته اند .و در سال 2013یک پرواز چندمرحله ای را از یک سوی ایالت متحده به طرف دیگر ان می پیمودند.

از ان پس هواپیمای دوم به نام سولار ایمپالس 2در سال 2014ساخته شد.نسبت به هواپیمای اول در ان پیشرفت هایی ایجاد شده بود ازجمله انها از سلول های خورشیدی استفاده بیش تری شده بود و توان موتور قوی تری نیز داشتند.این هواپیما توانست یک مسافرت 16مرحله ای را طی کند.و طولانی ترین پرواز ان 4روز و 21ساعت و 51 دقیقه طول کشید.این پروازهای طولانی فقط برای تست مقاومت خلبانان انجام شده است وگرنه با نصب 1700سلول خورشیدی روی بال های ان قادر بود کل جهان را دور بزند.اخرین مرحله از یان سفر دشواری های زیادی داشت و خلبان مجبور بود به خاطر جریان های هوایی متلاطم در طی روز ارتفاع را به 29000پای صعود کند و در شب به 5000پا برسد.

این هواپیما در یکی از سفرهایش که ازناگویا اغاز شده است و به هاوایی رسیده وبه عنوان طولانی ترین پرواز ان هم ثبت شده است باتری ان بیش از حد داغ کرده و از کار می افتد. تیم سولار ایمپالس بعد از چندی توانست ان را تعمیر کند و برای اینکه مطمئن شود این هواپیما اماده پرواز است 13پرواز تستی در هاوایی را به انجام داده است.دوباره برای خلبانان هم چندین دوره اموزشی در ارتفاعات زیاد برگزار شد.در حال حاضر این هواپیما اماده است برای اینکه دور دوم سفرهای خود را اغاز کند.

طراحان این هواپیما به همگان نشان دادند که با استفاده از فناوری های پاک نیز می توانند ناممکن ها را ممکن کنند.این سفر 40هزار کیلومتری نه تنها در تاریخ هوانوردی بلکه در صنعت انرژی  نیز بی سابقه است.

از جمله خصوصیات این دو هواپیمای خورشیدی این است که پهنای بال این دو هواپیمای خورشیدی نسبت به بوئینگ 747 ،بیشتر است و به 72متر می رسد اما به هیچ عنوان اسایش و راحتی هواپیماهای مسافرتی را ندارد.وخلبانان ان ساعت های متمادی مجبورند در کابین های تنگ به سر برند .هرچند سرعت ان 30مایل بر ساعت است اما با وجود این بازهم حتی پیمودن کم ترین مسافت ها سخت و طاقت فرساست.

تکنولوژی هواپیماهای خورشیدی در ایران

این هواپیمای خورشیدی بدون سرنشین در محل دانشگاه ازاد اسلامی قزوین ازمایش شد و از این ازمایش با موفقیت بیرون امد.استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین خورشیدی  به عنوان یک فناوری جدید مورد توجه همه در سراسر جهان واقع شده است.این هواپیماها در زمان بلایای طبیعی مثل سیل و یا زلزله که نیاز به حضور سریع در محل برای امدادرسانی به مصدومان است بسیار کاربردی است.گروه های انسانی در هنگام این وقایع با محدودیت هایی مواجه اند که با ساخت این هواپیماها می توان از ان ها به جای گروه های انسانی تجسس و تحقیق و یا بالگردها استفاده کرد.

دانشجویان دانشگاه ازاد اسلامی قزوین به تازگی موفق به ساخت هواپیمای بدون سرنشین خورشیدی شدند که این نخستین هواپیمای بدون سرنشین خورشیدی در سطح دانشگاه های کشور است.

از ویژگی های ظاهری ان می توان به بال هایی با طول 2متر،بدنه ای به عرض 140سانتی مترو1کیلو و 480گرم وزن دارد.داشتن تعادل و پایداری از جمله ویژگی های این هواپیما است.این هواپیما قابلیت پرواز در شب را به دلیل وجود باتری های قابل شارژداراست.هواپیماهای خورشیدی حاوی یکGPS و یک دوربین حرارتی است که در ان نصب شده و به همراه این دو نگاه کلی را درمورد حادثه است . فاز دوم این هواپیما را کامل می کند به صورتی که هیچ شارژی را برای پرواز نیاز ندارد.قادر به پرواز باشد.هواپیمای خورشیدی

تکنولوژی های جدید در زمینه هواپیمای خورشیدی

هواپیمایSolar stratos اولین هواپیمای خورشیدی است که برای سفر به اتمسفر زمین ساخته شده است و قرار است تا پایان سال 2018به اتمسفر سفر کند.قبل از یان برای سفر به اتمسفر زمین نیاز به گاز هلیوم یا هیدروژن داشتیم اما این هواپیما از انرژی خورشیدی برای سفرهای خود استفاده می کند.تاثیر این موضوع روی جو کره زمین مثل تاثیری است که یک اتومبیل که از انرژی الکتریکی استفاده می کند روی محیط زیست می گذارد.

سازنده این هواپیما هدف خود را استفاده از سوخت های غیر فسیلی برای سفرهای فضایی اعلام کرده است.این فناوری فرصتی را به بشر می دهد که برای هواپیماهای فضایی بتوانند از سوخت های غیر فسیلی استفاده کنند.

این هواپیماها قدرت این را دارند که تا ارتفاع 25هزار کیلومتری از سطح زمین بالا روند.هواپیمای Solar stratosاولین هواپیمای خورشیدی دونفره تجاری است که به جو زمین سفر می کند.هواپیمای خورشیدی مذکور با یک موتور الکترونیکی32 کیلو واتی و باتری لیتیوم یونی 20کیلو واتی خواهد توانست ساعتی پرواز کند .علاقه مندان به این پروازها در سال 2018 با پرداخت58هزار دلار خواهد توانست یک پرواز در ارتفاع بالا را تجربه کنند.

این هواپیما طی یک پرواز ازمایشی در مدت زمان هفت دقیقه به ارتفاع300متری زمین رسید.سازندگان ان مدعی اند این هواپیما می تواند24ساعت به طور مداوم درحال پرواز باشد و برای یک سفر 2ساعت و نیمه به استراتوسفر زمین اماده است.این هواپیما 15دقیقه در اوج پرواز خواهد کرد و زمان برگشت ان به زمین نیز3ساعت خواهد بود.

تنها هواپیمایی است که قادر به پرواز در لایه های بالای استراتوسفر،در دمای -70درجه سانتی گراد است ،که قرار است در ارتفاعات بالاتر هم ازمایش شود اخرین ماموریت ان هم سفر به استراتوسفر زمین در سال اینده است.

برچسب ها:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *