چطور نرخ کلیک و یا CTR را افزایش دهیم؟

چطور نرخ کلیک و یا CTR را افزایش دهیم؟

اگر قصد دارید تا سئو سایت خود را بهتر از قبل کنید و در این زمینه از سایر رقبای خود پیشی بگیرید لازم است تا به نرخ کلیک و یا CTR کاربران در نتایج جست و جو گوگل توجه بسیار زیادی داشته باشید زیرا نرخ کلیک تاثیر مستقیمی روی بهبود جایگاه سایت دارد .  این تکنیک از موارد بسیار ارزشمند وکاربردی در سئو سایت در سال 2018 تلقی شده است . در ادامه این مطلب با آن بیش تر آشنا می شویم .

CTR چیست ؟

زمانی که کاربری در گوگل عبارتی را جست و جو می کند نتیجه های بسیار زیادی برای وی نمایش داده می شود . کاربر بعد از این که لیست نتیجه های سایت را دید تصمیم می گیرد که روی کدام یک از آن ها کلیک کند . منظور از نرخ کلیک درصدی از کاربران است که در نتیجه های جست و جو روی لینک سایت موردنظر کلیک می کنند . میزان نرخ کلیک برای هر کلمه کلیدی و در هر صفحه با دیگری فرق خواهد داشت.

برای مثال این امکان وجود دارد که نرخ کلیک برای عبارت آموزش سئو در سایت برابر 10 درصد باشد و اما برای آموزش سئو به صورت حرفه ای برابر 18 درصد باشد با این که هر دو عبارت در یکی از صفحه های سایت قرار دارند. هم چنین برای هرصفحه از سایت نیز به صورت متوسط عددی در نظرگرفته می شود که میانگین نرخ کلیک همه کلمه هایی است که با جست و جو کردن آن ها صفحه و سایت شما جز نتیجه های گوگل خواهد بود .

منظور از Impression چیست ؟

Impression به صورت کلی به معنی حضور شما در نتیجه های جست و جو است . وقتی که کاربر در گوگل عبارتی را جست و جو می کند همه نتیجه هایی که در صفحه وجود دارند در Impression به ثبت می رسند . حتی اگر شما در باکس ها و جعبه های ویژه ای قرار داشته باشید یک Impression برای شما درنظرگرفته می شود .

اگر شما در قسمت آخر نتیجه های گوگل باشید ولی کاربر به این صفحه مراجعه ای نداشته باشد برای شما Impression به ثبت نخواهد رسید . و اما اگر کاربر وارد صفحه دوم شود حتی اگر اسکرول را تا پایین صفحه انجام ندهد باز هم برای شما Impression لحاظ می شود .

نرخ کلیک متوسط براساس رتبه بندی های گوگل

نرخ کلیک
Click Through Rate concept with hand pressing social icons on blue world map background.

به صورت میانگین هر رتبه ای که در نتیجه های جست و جوی گوگل وجود دارد مقداری از کلیک کاربران را به خود اختصاص می دهد .بیش ترینمیزان نرخ کلیکی که وجود دارد برای اولین مورد در رتبه بندی های گوگل است . این آمار در دستکتاب برابر 32 درصد و در موبایل برابر 24 درصد است . این را بدانید اعداد بیان شده میانگین جهانی است و برای تمام عبارت ها و کلمه های در سایت بیان می شود . پس امکان دارد سایتی در رتبه اول نتیجه های جست و جوی گوگل باشد و اما با این وجود نرخ کلیک آن برابر بیش تر از 80 درصد و کم تر از 20 درصد باشد .

در سال های اخیر گوگل ابزارهای بسیار زیادی را مانند نقشه گوگل معرفی کرده است که هر کدام از آن ها فضایی را از صفحه نتیجه های جست و خو به خو اختصاص می دهد. به همه این موارد باید تبلیغات گوگل را نیز اضافه کنیم زیرا جایگاه رتبه یک و نرخ کلیک را نیز درگیر می کند .

گزارش های که در این زمینه وجود داشته است نشان داده است که در سال های اخیر ارزشی که نتیجه اول گوگل داشته است به میزان 37 درصد کم تر شده است . یعنی در دو سال قبل اولین نتیجه از گوگل توانسته بوده است تا به میزان 50 درصد از کاربران را به خود جذب کند و اما امروزه میزان جذب کاربر به رتبه اول کم تر شده است . البته آمار جست و جوهایی که در گوگل صورت گرفته بوده است روز به روز بیش تر شده است .

چگونه نرخ کلیک را افزایش دهیم ؟

زمانی که کاربر در گوگل جست و جو می کند و لینک سایت شما را در نتیجه های جست و جو می بیند زمانی که برای تصمیم گیری روی این موضوع که روی سایت شما کلیک کند یا خیر صرف می کند بسیار کم است . سایت شما باید بتواند در همین زمان کوتاه تاثیری را در مخاطب بگذارد تا روی سایت شما کلیک کند. برای جذب مخاطب موارد زیر بسیار اهمیت دارند:

1-عنوان صفحه در نتیجه های جست و جو : تگ  title  عنوان صفحه شما را در هدر صفحه قرار می دهد . فضایی که به صورت کلی در فضای جست و جو قرار می گیرد به میزان 70 کاراکتر است و به شما این امکان داده می شود تا در این قسمت عبارت جذابی را قرار دهید.

در این میان بعضی از کلمه ها وجود دارند که در فضای وب گسترده شده اند و برای کاربر نشان دهنده یک مفهوم خاص و معین هستند .بیش تر کاربران زمانی که این عنوان ها را در سایت می بینند روی آن ها کلیک می کنند . برای مثال استفاده از کلمه های رایگان ، قدم به قدم و .. می تواند نرخ کلیک را تا میزان بسیار زیادی افزایش دهد.

2-نمایش دادن توضیحات متا در نتیجه های جست و جو : توضیحات متا در زیر عنوان صفحه نمایش داده می شود . این فضای از فضایی که برای عنوان درنظرگرفته می شود بیش تر است و اما با فونت کوچک تری نوشته می شود.

 چند ماه پیش تعداد کاراکترهایی که می توانسته اید در توضیحات متا بنویسید برابر 170 کاراکتر بوده است و اما امروزه این میزان تا 320 کاراکتر افزایش یافته است . توضیحات متا که برای محتوای سایت خود می نویسید توجه داشته باشید که بسیار جذاب باشد تا بتواند مخاطب را به سایت شما جذب کند.

3-استفاده از نشانه گذاری های استاندارد : شما در زمان جست و جو کردن در گوگل حتما با این موضوع روبه رو شده اید که در کنار عنوان توضیحات دیگری نیز نمایش داده شده است که مربوط به اطلاعات تکمیلی است . از مشهورترین نمونه ها نشانه گذاری های استاندارد هستند که مربوط به سیستم امتیازدهی می شوند . با بهره گیری از این ابزار توجه کاربر به سمت سایت شما جلب می شود  و درنتیجه نرخ کلیک سایت نیز به میزان بسیار زیادی افزایش می یابد.

برچسب ها:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *