اندام مصنوعی

اندام مصنوعی

اندام مصنوعی نوعی سازه اند که با استفاده از ان ها قسمت هایی از بدن بازسازی می شوند. این اندام می تواند جایگزین اندام های از دست رفته بدن انسان شوند طوری که بخش زیادی از کار عضو اسیب دیده را انجام دهند. در مواردی هم این سازه ها کاری را انجام نمی دهند و تنها از نظر ظاهری می تواند جای عضو از دست رفته را بگیرد. برای مثال انگشت مصنوعی و یا چشم مصنوعی نیز از همین دسته اند. از نوع دیگر اندام های مصنوعی می توان به دندان مصنوعی و یا پای مصنوعی اشاره کرد.

اندام مصنوعی

تاریخچه ساخت اندام های مصنوعی

اندام های مصنوعی از زمان گذشته وجود داشته اند . پروسه زمان ساخت اندام های مصنوعی از زمان هرم های مصر تا زمان جنگ جهانی اول ادامه داشته است و پیشرفت های زیادی کرده است . ایده های زیادی در این باره مطرح شده اند که بعضی از این ایده ها پیاده سازی شده اند و بعد از ان نیز گسترش پیدا کرده اند اما ایده های دیگری نیز بوده اند که به صورت کلی رد شده اند و از میان رفته اند . در ابتدای خلقت این اندام های مصنوعی از اهن استفاده می شده است اما بعدها دیگر روش از بین رفت . ساخت اندام های مصنوعی  به 1500 سال قبل برمی گردد و انسان ها از ان زمان تلاش کرده اند تا این روند رشد ادامه پیدا کند.

کسانی که به ساخت این اندام ها مبادرت ورزیدند در ابتدا مصریان بوده اند ان ها در ساخت این اندام ها از فیبر استفاده می کردند . ان ها این اندام ها با هدف جایگزین شدن با اندام های اصلی استفاده می کردند. باستان شناسان انگشت مصنوعی را در مومیایی های مصریان پیدا کرده اند که عضوی کاربردی برای انسان است.

در سال 1858 نیز در ایتالیا یک پای مصنوعی یافت شده است . قدمت این پا به 300 سال قبل برگشته است . لایه بیرونی این پا تشکیل شده از برنز و اهن بوده است هم چنین لایه داخل ان را نیز چوب تشکیل داده است . این پای مصنوعی برای قطع شدن عضو زانو از بالا به پایین ساخته شده بوده است . در 424 سال قبل از میلاد مسیح پدر تاریخ هروت بیان کرده است یک ایرانی محکوم به مرگ بوده است و توانسته است با قطع کردن پایش و قراردادن یک چوب به جای فاصله ای را به میزان 45 کیلومتر طی کند و به این ترتیب جان خود را نجات دهد.. هم چنین یک فرد رومی دست راستش قطع شده بوده است و تنها یک دست اهنی داشته که با ان سپر را در جنگ نگه می داشته است و با دست سالمش می جنگیده است . ندام های مصنوعی که از اهن و وسایل با وزن زیاد ساخته می شدند به خاطر سنگینی زیادشان کاربردی ندارند در زمان کذشته اکثر اندام های ساخته شده تنها برای پنهان کردن نقص عضو ساخته شده اند همان طور که گفتیم برای مثال مردان جنگ از ان ها برای نگه داشتن سپر استفاده کرده است .

از میدان جنگ که خارج شویم می فهمیم که عموام مردم نمی توانند از این اندام ها استفاده کنند و تنها ثروتمندان قادر بوده اند تا از این اندام ها بهره برند. برای کسانی که در کار ساخت و ساز اسلحه فعالیت می کنند ساختن اندام های مصنوعی نیز کاری راحت بوده است. برای مثال کسانی در ساخت این اندام ها نقش مهمی داشته اند می توان به ساعت سازان اشاره کرد که پیچ و مهره و سایر قطعات را می سازند.

با کشف های دیگری که در دروه رنسانس در زمینه پزشکی صورت گرفت اندام های مصنوعی دوباره مطرح شدند. در ابتدای قرن شانزدهم یک فرد المانی دست خود را در میدان جنگ از دست داد و دست های اعنی را خریداری کرد که می توانست کارهای ساده ای را انجام دهد.

هر چه جنگ ها بیش تر می شد افرادی که دچار نقص عضو می شدند نیز بیش تر بوده است پس اندام های مصنوعی بیش تری نیز ساخته شده است. یکی از همین مجروحان توانست با بهره گیری از بشکه ها اندام های مصنوعی را بسازد. در همین میان جنگ هم افراد زیادی به گسترش اندام های مصنوعی کمک کردند البته در جنگ جهانی اول این پیشرفت ها زیاد نبوده است. در همین زمان هم پیشرفت های فنی اندام ها تغییر نکرده است البته این موضوع مورد بررسی افراد جنگ قرار گرفته است و برای این کار انجمن هایی را تشکیل داده اند.

بعد از به اتمام رسیدن جنگ جهانی دوم نیز افرادی که عضوی از ان ها قطع شده بود و یا سایر سربازان میدان جنگ همه از کم بودن تکنولوژی در اندام های ساختگی ناراضی بودند و خواستار این شدند تا ان ها را بهبود دهد.امریکا برای بهبود این شرایط تصمیم گرفته است به جای اسلحه اندام های مصنوعی را تولید و گسترش دهد. اندام های مصنوعی که به تازگی ساخته شدند از جنس المینیوم ، پلاستیک و یا مواد کامپوزیتی اند که سبک اند و باعث می شود تا کار برای افراد راحت تر شود.

با پیشرفت تکنولوژی هم اندام های مصنوعی سبک تر شدند و هم تراشه ها و میکروپروسسورهایی که در ان قرار دارد طوری طراحی شدند تا بتوانند زندیگ عادی را برای فرد به ارمغان اورند.اندام های مصنوعی ساخته شده اگر مجهز به پوشش از جنس سیلیکون باشند واقعی تر به نظر می رسند و بهتر می توانند کارهای اندام های عادی بدن را ادا کنند.

اندام های مصنوعی پیشرفته با تکنولوژی جدید

1- برای این که بر بیماری کوررنگی غلبه شود در قسمت پشتی جمجمه انتنی الکترونیکی قرار دارد که قادر است رنگ های زیادی را به صدا تبدیل کند و از این راه ان ها را برای مغز قابل درک کند . ساخت این وسیله توسط فردی صورت گرفته است که خود به صورت مادرزادی به بیماری کوررنگی مبتلا بوده است . این فناوری این قابلیت را دارد تا هم فرکانس رنگ ها را دریافت کرده و ان ها را درک کند و هم چنین قادر است فرکانس امواج فرو سرخ و فرابنفش را نیز  بفهمد.

2-the LUKE Arm:یک ربات  نوعی ربات پیشرفته است که دارای حس لامسه است . این ربات دارای نوعی حس بازخورد است و هم چنین مقدار سختی و نرم بودن هر جسم را نیز شناسایی کند. پس افراد با استفاده از این تکنولوژی میزان سخت بودن پتو و سنگ را از هم تشخیص دهند. این ربات ها دارای حسگرهای الکترونیکی اند که قادر است سیگنال هایی که از ماهیچه دریافت می کند را به سیگنال های حرکتی تبدیل کند. اولین نمونه نهایی این بازو در سال 2016 را افراد ارتش امریکا مورد استفاده قرار دادند.

برچسب ها:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *