اینترنت اشیا

اینترنت اشیا

منظور از اینترنت اشیا مجموعه ای از اجسام و وسایل اطراف ما هستند که می توانند به اینترنت وصل شوند و حتی با وسایل دیگری مانند اپلیکیشن های موبایل ان ها را کنترل کرد.رابطه بین سنسورها و سایر دستگاه ها با شبکه است و از راه ان با سایر کاربران و یکدیگر ارتباط برقرار می کنند. برای درک مفهوم ساده ان می توان مثال هایی زد از جمله : رابطه بین تلویزیون و تلفن هوشمند ،ماشین ظرفشویی و یا سایر وسایل اطراف ما .

منظور از اشیا در این عبارت همان نمونه های گسترده ای از دستگاه ها مثل خودروهایی دارای سنسور اشاره می شود.

اینترنت اشیا

تاریخچه اینترنت اشیا

اینترنت اشیا مفهوم جدیدی در دنیای فناوری اطلاعات محسوب می شود.عبارت اینترنت اشیا را نخستین بار کوین اشتوین در سال 1999به کار برده است . و به توصیف جهانی پرداخته است که در ان هر شیئی مانند اجسام بی جان دارای هویت دیجیتال اند و به رایانه ها این اجازه را می دهند تا به سازمان دهی بپردازد.

معنی اینترنت اشیا در سال 2000 توسط یکی از افراد کمیته توسعه RFID بیان شده است.در ان زمان اینترنت اشیا به همین اجسام روزمره گفته می شده است که بتوان ان ها را از راه مکان یابی ،ادرس دهی و یا از راه اینترنت کنترل کرد. اجسام و اشیا روزمره مانند همین اشیا الکترونیکی نیستند بلکه شمامل اجسامی می شده است که نمی توانیم به ان ها الکتریکی بگوییم مانند: غذا ،پوشاک و…

مزایای اینترنت اشیا

1-اینترنت اشیا از لحاظ انفرادی می تواند شامل امنیت،سلامت ،و مسائل روزمره  باشد. برای مثال:اینترنت اشیا در برقراری ایمنی بدن هم می تواند برای شخص مفید باشد و هم جامعه را تحت تاثیر قرار می دهد.بنابراین می توانیم یک تراشه را در بدن بیمار نصب کنیم و سپس این تراشه به افراد بیمارستان این امکان را می دهد که وضعیت بیمار را از این طریق چک کنند،هم چنین توسط این تراشه می توانند علائم حیاتی بیمار را کنترل کنند و بفهمند که کدام بیمار نیاز به مراقبت های ویژه دارد.

2-این سیستم می تواند افراد را در امنیت منزلشان یاری کند برای مثال سیستم ADT یک سیستم برای امنیت خانگی است که فرد از راه دور می تواند سیستم های امنیتی خانه خود را از راه دور توسط تلفنش کنترل کند.

3-اینترنت اشیا در انجام کارهای روزمره نیز به افراد کمک می کند .ودر هزینه های افراد برای انجام کارهای روزمره نیز صرفه جویی می کند و اگر اشیا  دارای ویژگی تعامل و ارتباطات باشد  و بتوانند با هم ارتباط برقرار کنند می تواند در یک راه کارامدتر نیز اثر بگذارد.

4-اینترنت اشیا این قابلیت را دارد تا بتواند مشتری ها را ردیابی کنند و با استفاده از اطلاعات می تواند دستگاه را هدف قرار دهد.به عبارت دیگر اینترنت اشیا سیستمی را فراهم می کند و می تواند باعث افزایش فروش های تجاری و جمعیت شود.

معایب اینترنت اشیا

نقص حریم شخصی

برای حفاظت از حریم شخصی نیاز به کارهای امنیتی است  ،اما همیشه این امکان وجود دارد که هکر ها بتوانند به این سیسستم ها نفوذ کنند و اطلاعات شخصی ما را به سرقت ببرند.حال اگر ما همه اطلاعات خود را در اینترنت ذخیره کنیم این امکان وجود دارد که همه اطلاعات ما به سرقت برود.و هم چنین شرکت ها نیز ممکن است از اطلاعاتی که دارند سواستفاده کنند و این برای ان ها بسیار سودمند خواهد بود.

حال سوال این جاست امنیت اینترنت اشیا برعهده چه کسانی است ؟اگر مسئولیت اینترنت اشیا تنها برعهده یک شرکت باشد ،این موضوع باعث اسیب به شرکت ها و مشتریان می شود.اگر هم این مسئولیت را به چند شرکت واگذار کنیم باز مسئله حریم شخصی دچار نقص می شود.

اتکای بیش از اندازه به فناوری

با گذشت زمان نسل جدید با دسترسی به اینترنت رشد و توسعه یافته است.با تکیه بر اینترنت و گرفتن تصمیم براساس اطلاعاتی که در ان وجود دارد ممکن است باعث ایجاد اشکال شود زیرا هیچ سیستمی وجود ندارد که بدون اشکال باشد.همیشه اشکلاتی که وجود دارد در ارتباط با فناوری است ،مخصوصا زمانی که پای تکنولوژی و فناوری وسط باشد.هرچقدر که به اینترنت بیشتر متکی باشیم در صورت سقوط کردن ان بیشتر دچار خرابی خواهیم شد.

 از دست رفتن شغل ها

در صورت اتصال بیشتر دستگاه ها به اینترنت شغل های بیشتری از دست می رود. با پیشرفت فناوری و استفاده از اینترنت برای کنترل و هدایت کامپیوترها ،اینترنت جای کارگرانی که تحصیلات کمتری دارند را خواهد گرفت.به طور کلی بیشتر وسایل اتوماتیک جای افراد را خواهند گرفت مثل استفاده از خودپردازها.

با بررسی تمام جوانب اینترنت اشیا نمی توانیم از این موضوع غافل شویم که این فناوری در اینده نزدیک یکی از مهم ترین ابزار دنیا تبدیل خواهد شد.پس برما لازم است تا اطلاعات کافی را در این زمینه کسب کنیم تا بتوانیم از ان به عنوان یک فرصت استفاده کنیم .

کاربردهای اینترنت اشیا

1-اینترنت اشیا به کمک حادثه دیدگان می اید:وسایل ارتباطی همیشه مهم است حال اگر یک حادثه طبیعی مانند زلزله اتفاق افتد ،حال اگر در زمان حادثه استفاده از خطوط  تلفن در زمان حادثه امکان پذیر باشد ،یکی از مشکلات بزرگ در این زمان حل خواهد شد.اگر شبکه های تلفن ثابت قابل استفاده نباشد تمام بار روی دوش شبکه های تلفن همراه می افتد و با توجه به حجم داده ها،بار شبکه افزایش می یابد که باعث بروز مشکلاتی خواهد شد.

2-هوشمند کردن منازل:از این فناوری می توان برای هوشمندسازی منازل استفاده کرد که البته اکنون در بازار کشورمان بعضی از این موارد استفاده می شود.برخی از این استفاده ها شامل :روشن و خاموش کردن چراغ های منزل بدون استفاده از دکمه ،کنترل دما،کنترل صوتی و تصویری،سیستم های حفاظتی و امنیتی وسیستم های اعلام حریق است.

3-صنایع:مهم ترین کاربرد اینترنت اشیا درصنایع مختلف است.از مهم ترین حصول  اینترنت اشیا در صنایع ،هوشمندسازی کارخانه ها و هوشمندسازی پالایشگاه های نفت و گاز است.برای مثال با استفاده از این تکنولوژی تدابیری بیاندیشیم که ابزارهای صنعتی در اثر گرما و لرزش زیاد اسیبی نبینند.برای این منظور از سنسورهایی استفاده شده است که میزان دما و لرزش را انازه گیری می کند ،و درصورت گرم شدن زیاد دستگاه اقداماتی انجام شود که از خراب شدن دستگاه جلوگیری می کند.به دلیل گران بودن ماشین الات صنعتی استفاده از اینترنت اشیا در این زمینه از خسارات احتمالی کارخانه ها جلوگیری می کند.

برچسب ها:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *