مرورگرهای جدید

مرورگرهای جدید

مرورگر ها از جمله نرم افزارهای کاربردی اند که با استفاده از ان ها می توان اطلاعات را دریافت کرد و یا نمایش داد . در ابتدا این مرورگر ها برای دست پیدا کردن  به وب جهان گستر طراحی شده اند اما از ان ها برای دست پیدا کردن به اطلاعات در سیستم های فایلی و یا شبکه های خصوصی استفاده شده است . از جمله شناخته شده ترین مرورگرها می توان به کروم ،فایرفاکس وو اینترنت اکسپلورر اشاره کرد.

تاریخچه مرورگرهای وب

مرورگرهای وب برای اولین بار دراخر سال 1980 استفاده شده است.  به اواخر دهه ۱۹۸۰ برمی گردد.  اولین مرورگرها توسط تیم برنزر  در سال 1991 تولید شده اند .بعد از نیز رد سال 1993 اولین  مرورگر وب گرافیکی به نام NCSA Mosaic ساخته شده است. مارک اندرسون شرکتی را برای تولید مرورگرهای وب تاسیس کرد و در سال 1994 Netscape Navigator را وارد بازار شده است و از جمله بهترین مرورگرها بین کاربران تبدیل شد که باعث شد 90 درصد افراد از ان استقبال کنند.

سال 1995 سالی بوده است که در دنیای وب مرورگرهای وب زیادی تولید شده است .مایکروسافت برای اولین بار از نسخه اولیه Internet Explorer رونمایی کرده است. تا سال 2002 این مرورگر 95 درصد از بازار را در دست داشته است . این گسترش ان به گونه ای بوده است که عده ای دیگر نماد ان را با عنوان اینترنت می شناخته اند و با جای این که ان را مرورگر بدانند از ان به عنوان نماد اینترنت یاد می کردند.

در سال 1996 هم برای اولین بار Opera به میان امده است .دو سال بعد نیز موزیلا تلاش کرد تا یک مرورگر جذاب را تولید کند نتیجه ان مرورگر باز متن فایرفاکس است .اپل نیز از این اولین نسخه سافاری در سال 2003 رونمایی کرده است . شرکت گوگل نیز از اخرین شرکت هایی بود که مرورگر کروم را در سال 2008 رونمایی کرد.

انواع مرورگرهای وب

IE

این مرورگر از اولین مرورگرهای وب گرافیکی بوده است که توسط مایکروسافت تولید شده است . این مرورگر در واقع قسمتی از همین سیستم عامل ویندوز مایکروسافت است و در همه نسخه های ان نیز موجود است . در سال 1995 تولید شده بوده است وبخشی از بسته پلاس مخصوص ویندوز 95 بوده است . این مرورگر سال هاست که کاربران زیادی را به خود جذب کرده است ولی در مقابل بقیه مرورگر ها کم کم محبوبیت خود را از دست داد.

FireFox

این مرورگر جز مرورگرهای متن باز محسوب می شود،که در سال 2003 توسط شرکت موزیلا عرضه شده است. مرورگر فایرفاکس برای نمایش صفحات از هسته ای استفاده می کند که بیشتر استانداردهای موجود وب را پوشش داده و علاوه بر آن بسیاری از استانداردهای پیشنهادی W3C را هم اجرا می کند.

فایرفاکس نسخه های ویژه ای را برای سیستم عامل های بزرگ دنیا ارائه کرده است و بر روی ان قابلیت اجرا دارد. از جمله دیگر قابلیت های این مرورگر این است که می توان از ان استفاده های سنگینی کرد و با اضافه کردن افزونه های رایگان می توان قابلیت های زیادی را به همراه اورد.اگر نیاز به افزونه های زیادی دارید و با تب های زیادی سرو کار دارید می توانید از فایرفاکس استفاده کنید.

موزیلا به تازگی قصد دارد که لوگوی مربوط به فایرفاکس را هم تغییر دهد .موزیلا اعلام کرده است که با تغییر در لوگوی اصلی فایرفاکس  ایکون های مربوط  به داخل مرورگر هم تغییر خواهد کرد. از بحث ای دیگر زبان است و هر زبانی که در تغییرات لوگوی اینده به کار رود در قسمت های دیگر هم استفاده خواهد شد. این شرکت بعضی از این ایکون ها را در وبلاگ خود گذاشته است تا کاربران درباره ان ها نظر خود را ارائه دهند و بتوانند بهترین تغییرات را دراین باره ارائه دهند.

در سال های گذشته این مرورگر وب به وجود امده است و این تغییرات فقط در موارد جزئی صورت گرفته است.

Google Chrome

از جمله مرورگرهای مشهور و جوان محسوب می شود و اولین نسخه ان در سال 2008 رونمایی شده است .از دلایل جذابیت این رابط کاربری این است که رابط کاربری ان بسیار ساده و سریع است . از این مرورگر می توان روی سیستم عامل مشهور استفاده کرد. این مرورگر متن باز است و گوگل از ان حمایت کرده است هردوی این ها باعث شده است تا کسانی که برنامه های جانبی و افزونه ها را توسعه می دهدبه ان توجه زیادی دارند . شما با استفاده از این مرورگر این قابلیت را خواهید داشت تا به صورت رایگان از ان استفاده کنید. این مرورگر هر تب را به یک پروسه و پردازش جداگانه تبدیل می کند و این از قابلیت های جذاب ان است  به این صورت که اگر صفحه ای صدمه ببیند و یا درصورت کرش کردن خواهید توانست همان صفحه را ببندید.

هرکدام از مرورگرهایی که بیان شده است فواید زیادی دارد و با توجه به علاقه و نیاز خود می توانید از ان ها بهره برید.

مرورگر وب

مرورگر وب جدید موزیلا

موزیلا  مرورگر جدیدی را ساخته است که به عنوان جایگرینی برای فایرفاکس تبدیل شده است .نام این مرورگر وب را Fenix نامیده شده است این مرورگر می تواند برای همه افراد مورد استفاده قرار بگیرند .زیرا در توضیحات این مرورگر امده است که فینیکس مرورگر اندرویدی برای والدین شما نیست.

باتوجه به اطلاعاتی که از این مرورگر در دسترس است متوجه شده ایم این مرورگر تغییرات زیادی را نسبت به فایرفاکس دارد. البته این تغییرات بیشتر در بخش تغییرات ظاهری بوده است.

همچنین طبق اخرین تغییراتی که در صفحه گیت هاب فینیکس صورت گرفته است کسانی که این مرورگر را توسعه داده اند می خواهند یک روش ایده ال را برای نمایش دادن Session  به همراه میانبرهایشان در صفحه خانه هستند.  در حال حاضر تب‌های باز در فهرستی به نام Current Session و تب‌هایی که اخیرا بسته شده در لیستی به نام Recent Sessions نمایش داده خواهند شد.

مرورگر وب جدید موزیلا بر خلاف تصورات بر مبنای انجین WebView اندروید رندر نمی‌شود و در عوض از انجین GeckoView  برای این کار استفاده می کنند. البته هنوز مشخص نیست که علت این انتخاب چه بوده و انجین جدید چه مزایایی نسبت به انجین WebView  داشته است .جزئیات این مرورگر جدید هنوز مشخص نشده است.

برچسب ها:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *